Nieuws
Criminaliteit nam over hele linie toe

Het aantal misdrijven in de gemeente is vorig jaar met veertien procent gestegen ten opzichte van 2019. Tegelijk steeg het aantal verdachten dat in de kraag werd gevat met 24 procent. Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar de gemeenteraad aan de hand van politiegegevens laten weten.

De criminaliteit nam in het coronajaar over de hele linie toe. Bij fietsendiefstallen was dat met 14 procent. Hotspot: Station Laan van Nieuw Oost Indië aan de kant van de Van Alphenstraat. Scooter- en brommerdiefstallen stegen met 19 procent.

Winkeldiefstal nam met 98 procent toe: van 85 gevallen in 2019 naar 168 vorig jaar. Hotspot: de Jumbo, AH en HEMA in winkelcentrum Julianabaan Voorburg.

Het aantal woninginbraken steeg met 6 procent naar 122. Het aantal pogingen tot woninginbraak nam met 34 procent toe tot 63.

Het aantal gevallen van brandstichting nam met 14 procent toe. Dat is vooral toe te schrijven aan de golf autobranden die Leidschendam-Noord trof.

Als gekeken wordt naar overlast steeg die in de categorie drugs met 86 procent, bij geluid met 40 procent en bij de jeugd met 31 procent. Hotspots bij jeugdoverlast: De Heuvel, Amstelwijk, Zijdepark, Veursehout, Duivenvoorde, Oud-Voorburg.

Straatroof nam met 15 procent toe, zakkenrollerij met 100 procent, vernieling met zes procent. Zedenmisdrijven stegen met 34 procent, stalking met 123 procent en openlijke geweldpleging met 150 procent.

Computercriminaliteit (cybercrime) bij bedrijven en burgers kende een toename van 42 procent. Die toename is waarschijnlijk groter omdat van cybercriminaliteit maar weinig aangifte wordt gedaan.

Het doorrijden nadat men een ongeval heeft veroorzaakt kwam afgelopen jaar ten opzichte van 2019 ook vaker voor: negen procent meer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com