Nieuws
Bestemmingsplan bouw Duivenvoordecorridor

B&W hebben het bestemmingsplan waarmee bouw in de Duivenvoordecorridor mogelijk wordt gemaakt, naar de gemeenteraad gezonden. Het gaat vooralsnog alleen over de bouw van in totaal 123 woningen (17 vrijstaand, 90 geschakeld en 16 appartementen) in het gebied tussen de N447 en de Vliet.

De bouwplannen – ook wel bekend als Vlietvoorde – omvatten 12.200 vierkante meter. Daar komt nog eens 800 vierkante meter bij door herstel van het 17e eeuwse landgoed Oostbosch. Dat wordt het centrale element van de bebouwing.

B&W geven aan dat er in hetzelfde gebied in de toekomst nog eens 42 woningen bij komen. Aan de overkant van de N447 zijn op het zogenoemde Schakelstuk (1000 vierkante meter) 10 woningen voorzien. Het Schakelstuk ligt naast Vlinders aan de Vliet.

Voorts is er nog het project Noorthey: een strook grond evenwijdig aan sportpark Kastelenring. Het is 4000 vierkante meter groot. Hier zijn 61 woningen gepland.

De gemeenteraad ging vorig jaar akkoord met het ontwerp bestemmingsplan. Over de bouw wordt sinds 2003 gesproken. De financieel-economische crisis van dik tien jaar geleden gooide roet in het eten. Daarnaast leidden voorspelde financiële verliezen op het bouwproject van 18,5 miljoen euro eind 2014 tot een breuk in de coalitie GBLV, VVD, D66. Daarna volgde een enquête uitgevoerd door de gemeenteraad en werden de bouwplannen herzien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter