Nieuws
VVD vreest ‘Polenhotel’ in Leidschendam

VVD-gemeenteraadslid Sabrina van den Heuvel maakt zich zorgen over de toekomst van Hotel Centraal aan de Vlietweg in Leidschendam. Geruchten willen dat de nieuwe eigenaren, Steinmetz de Kort Vastgoed BV uit Den Haag, er een ‘Polenhotel’ van willen maken. Zij wil van B&W weten wat die er tegen gaan doen.

Hotel Centraal sloot eind 2020. De nieuwe eigenaren gaven middels een bord in de tuin aan er kamers voor ‘short stay’ te gaan verhuren. Recent vroegen zij een vergunning aan om Hotel Centraal te mogen uitbreiden. Daarbij gaven zij aan het restaurant en het terras te willen sluiten. Het pand zou wel een hotel blijven maar met meer kamers.

In vragen aan B&W stelt het VVD-gemeenteraadslid dat de nieuwe eigenaar 17 appartementen in het hotel wil realiseren. In relatie met het ‘Polenhotel’ wil zij van B&W weten of die zo’n ontwikkeling wenselijk achten.

Omwonenden geven, volgens Van den Heuvel, aan veel overlast van geluid en door overmatig drankgebruik te ervaren. Recentelijk zou de politie ter plaatse hebben moeten ingrijpen. Het VVD-raadslid wil dat B&W met de nieuwe eigenaar om tafel gaan zitten over deze zaken. Zij verlangt ook een rapportage over dat gesprek. Gisteravond moest de brandweer bij Hotel Centraal handelend optreden. Er was sprake van een gaslek.

Het VVD-raadslid verwacht verder veel parkeeroverlast in de buurt door personen die in het hotel verblijven. De Zeeheldenwijk kent volgens haar al een hoge parkeerdruk. Zij vraagt B&W welke afspraken er zijn met de nieuwe eigenaren over dat parkeren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter