Mening
Opinie: Schaamteloze PR vanuit raadhuis

De Nationale Opschoondag is een succes geworden, dankzij de vele inwoners van de gemeente die zaterdag mee hielpen met opruimen. Toch vindt de afdeling communicatie van de gemeente het nodig ook twee wethouders in het zonnetje te zetten. Daartoe verzond men maandag een persbericht met daarin onder meer de volgende tekst:

‘Wethouders Nadine Stemerdink en Astrid van Eekelen staken ook de handen uit de mouwen en hielpen op verschillende plekken in de gemeente een handje mee. Samen met leerlingen van leerlingenraad en groep 8 van basisschool De Tandem ruimden de wethouders het zwerfafval rondom de school op. Nadine Stemerdink: ,,Het is zo leuk om te merken hoe betrokken en enthousiast de kids bezig zijn met het schoonhouden van hun omgeving. Wat een geweldige manier om de lente in te luiden!”

Vervolgens ging wethouder Stemerdink samen met Roel Grouwstra en zijn dochter Skye aan de slag in het park Prinsenhof. Wethouder Stemerdink: ,,Een schone wijk draagt ontzettend veel bij aan het woonplezier. Ik zie in Prinsenhof veel betrokken inwoners die niet alleen tijdens de Opschoondag, maar het hele jaar door, met elkaar de wijk schoonhouden. Ik hoop dat ze dit enthousiasme op nog meer buurtgenoten kunnen overbrengen en daarmee ook anderen stimuleren om met elkaar de wijk schoon te houden.” Ook in Bovenveen kwam een groep inwoners, zowel jong als oud, in actie voor een schone buurt rondom de Bruijnings Ingenshoeslaan.

Wethouder Astrid van Eekelen hielp in de wijk Damsigt inwoonster Myrna Walhof-Vervoort en haar drie zoons met zwerfafval opruimen. Astrid van Eekelen: ,,Deze jonge jongens zijn zelf met het idee gekomen om regelmatig zwerfafval op te ruimen in hun buurt. Hun enthousiasme heeft aanstekelijk gewerkt, want inmiddels doen al zo’n 15 mensen met hun initiatief mee.”

Hoezo schaamteloze PR van onze gemeente?