Nieuws
Wethouder Stemerdink wordt burgemeester Voorschoten

Wethouder Nadine Stemerdink (PvdA) vertrekt. Zij wordt op 17 mei benoemd tot burgemeester in Voorschoten. De voorzitter van de vertrouwenscommissie die de zoektocht naar een nieuwe burgemeester in Voorschoten begeleide, heeft de voordracht van Nadine Stemerdink in een vergadering van de gemeenteraad in Voorschoten bekend gemaakt.

Nadine Stemerdink werd begin 2015 wethouder. Daarvoor was ze vanaf 2002 gemeenteraadslid voor de PvdA. Stemerdink heeft haar voordracht zelf via een tweet wereldkundig gemaakt. ‘Zeer vereerd dat ik ben voorgedragen als nieuwe burgemeester van Voorschoten. Dank gemeenteraad voor het gestelde vertrouwen in mij. Veel dank voor alle mooie en lieve felicitaties die ik sinds gisteravond mag ontvangen. Ik kijk ernaar uit om vanaf 17 mei aan de slag te gaan!’

De PvdA Leidschendam-Voorburg reageerde eveneens via twitter: ‘Onze wethouder Nadine Stemerdink is voorgedragen als burgemeester van Gemeente Voorschoten na jarenlange inzet voor PvdA Leidschendam-Voorburg en alle inwoners in Gemeente Leidschendam-Voorburg ? van harte Nadine, een fantastische, verdiende stap!’

Wie Stemerdink in het college van B&W gaat opvolgen is nog niet bekend. In maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De coalitie kan er ook toe  besluiten de taken van Stemerdink te verdelen over de andere wethouders. De PvdA zou dan wel directe invloed binnen B&W kwijt raken.

Voorschoten zocht een nieuwe burgemeester nadat  Pauline Bouvy-Koene wegens ernstige ziekte het ambt moest neerleggen. Sinds mei  2020 werd zij tijdelijk opgevolgd door Charlie Aptroot, ex-burgemeester van Zoetermeer. Formeel moet de Kroon (feitelijk de minister van Binnenlandse Zaken) nog instemmen met de benoeming van Stemerdink.

De reactie van burgemeester Klaas Tigelaar op het vertrek van wethouder Stemerdink: ,,Voor wethouder Stemerdink is dit een geweldige kans en een mooie vervolgstap in haar carière. Voor Leidschendam-Voorburg is het jammer dat zij weggaat. Nadine is in 2002 gestart als raadslid van onze gemeente en werkt sinds 2015 als wethouder. Ze heeft zich als raadslid en wethouder ingezet voor uiteenlopende onderwerpen. Daarbij heeft sport en het promoten en mogelijk maken van sport en bewegen voor iedereen een belangrijke plek. Net als haar inzet voor inwoners met een kleine portemonnee en het ondersteunen van kinderen die in armoede opgroeien. Met Nadine vertrekt een sympathieke en zeer betrokken wethouder. We zullen haar missen, maar komen haar nog wel tegen in regionale overleggen.”

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com