Nieuws
PvdA zoekt nieuwe wethouder

De PvdA gaat op zoek naar een nieuwe wethouder nu Nadine Stemerdink medio mei burgemeester van Voorschoten wordt. De partij is er volgens fractieleider Jochem Streefkerk van overtuigd snel een goede kandidaat te vinden.

De PvdA stapt niet uit B&W. Na toetreding tot de coalitie van GroenLinks zou dat op zich kunnen. De drie PvdA-stemmen in de gemeenteraad zijn niet nodig voor een coalitiemeerderheid. In maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De drie maanden daarvoor wordt campagne gevoerd en ligt het politieke werk, ook van B&W, feitelijk stil.

,,Dit is een geweldige stap voor Nadine, die heel goed bij haar past. Na vele jaren in het openbaar bestuur, als ambtenaar, raadslid en als wethouder, is dit een mooi vervolg van haar carrière’’, aldus Jochem Streefkerk over het burgemeesterschap van partijgenoot Nadine Stemerdink.

Stemerdink zelf dankte de gemeenteraad van Voorschoten in een tweet voor het in haar gestelde vertrouwen. ‘Veel dank voor alle mooie en lieve felicitaties die ik sinds gisteravond mag ontvangen. Ik kijk ernaar uit om vanaf 17 mei aan de slag te gaan’.

De huidige tijdelijks burgemeester van Voorschoten, Charlie Aptroot, twitterde: ‘Kennismaking college Voorschoten met Nadine Stemerdink, gisteren voorgedragen als komend burgemeester Voorschoten. Leuke kennismaking, vertrouwen in goede samenwerking. Nu zelf nog waarnemend burgemeester tot de installatie 17 mei van de nieuwe burgemeester’.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com