Nieuws
Bebording aanlijnplicht honden ‘onvoldoende duidelijk’

Bij de recente maatregelen om het losloopgebied voor honden in het Voorburgse park Vreugd en Rust te beperken, ging het er alleen om besluiten uit 2008 te verduidelijken. Aan het plaatsen van borden die hondenbezitters op het aanlijngebod wijzen lagen geen klachten of meldingen ten grondslag.

Dat heeft wethouder Nadine Stemerdink GBLV-gemeenteraadslid Monica Velù laten weten in antwoorden op vragen. ‘Bij het handhaven van de aanlijnplicht is naar voren gekomen dat de borden onvoldoende duidelijkheid bieden voor hondenbezitters. Daarbij is ook geconstateerd dat de huidige hondenkaart, die op de gemeentelijke website staat, onjuiste informatie bevat. De kaart zal verwijderd worden en zal zo spoedig mogelijk geüpdatet worden. De bebording in park Vreugd en Rust is in overeenstemming met het aanwijzingsbesluit van 18 november 2008’, aldus de wethouder.

Stemerdink geeft aan dat de gemeente geen specifiek hondenbeleid heeft anders dan de regels in de Algemene plaatselijke verordening (APV) inzake loslopende honden, verontreiniging door honden en gevaarlijke honden.

Het zoeken naar alternatieven voor park Vreugd en Rust was niet aan de orde, stelt de wethouder, aangezien ‘het hondenlosloopgebied niet gewijzigd is’. Het zoeken naar compensatie was om die reden ook niet nodig. De Stichting Mooi Voorburg heeft laten weten content te zijn dat nu de begrenzing van het losloopgebied helder is aangegeven, aldus Stemerdink.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter