Activiteiten
Vrolijk Pasen van Scouting Hubertus-Brandaan

De bewoners van woonzorgcentrum WZH Vliethof in Voorburg kregen speciaal bezoek. De Bevers van scouting Hubertus-Brandaan brachten prachtige paastakken met wat lekkers. De kinderen van de jongste speltak van scouting Hubertus-Brandaan (4-6/7 jaar) hadden erg hun best gedaan om de paastakken zo mooi mogelijk te versieren. Om de bewoners nog eens extra te verwennen, bonden ze ook een zakje paaslekkers aan de takken.

Kapitein Niels bracht de Bevers met de sleper van de groep, de Luctor, naar de haven van Voorburg. Een heel avontuur. In WZH Vliethof werden eerst alle handjes schoongemaakt en toen was het tijd om op de binnenplaats de bewoners te ontmoeten. De kinderen lieten horen hoe mooi ze het Beverlied konden zingen en deden een spelletje Jan Huigen in de ton. Achter de ramen keken de bewoners die binnen zaten mee. Daarna nam een aantal bewoners de paastakken voor de verschillende afdelingen in ontvangst. Daar waren ze superblij mee. Na een laatste keer zwaaien vertrokken de kinderen weer met de boot. Vrolijk Pasen allemaal.

Leuk weetje is dat het gebouw van Scouting Hubertus-Brandaan al Vliethof heette toen de nieuwbouw voor de oudere bewoners van Voorburg er kwam. Dit biedt nog een extra verbintenis.

Scouting Hubertus-Brandaan biedt actieve in- en outdooractiviteiten, ook op het water. Je kunt al met 4 jaar bij de Bevers en met 6/7 naar de Welpen. Vanaf de Waterscouts (10-13 jaar) en Wilde Vaart (13-18 jaar) ga je vaker het water op en leer je kanoën en zeilen. Scouting is telkens weer heel iets anders doen! Wil je meer informatie, neem dan contact op met Maaike Blom tel. 06 303 60 322 of kom op een zaterdag langs bij de Vliethof, Oosteinde 144 Voorburg (aan de Vliet bij RandstadRail Station Leidschendam-Voorburg). Kijk op www.hubertus-brandaan.nl voor meer informatie over Scouting Hubertus-Brandaan.