Nieuws
VV Wilhelmus naar de zaterdag

De VV Wilhelmus, een traditionele ‘zondagvereniging’ gaat komend seizoen met een seniorenteam op zaterdag spelen. Het gaat om een team met spelers onder 23 jaar. Het bestuur van de Voorburgse voetbalvereniging wijst erop dat veel zondagamateurverenigingen  een overstap naar de zaterdag overwegen.

Binnen de zondagselectie gaan ook steeds meer stemmen op om op zaterdag te gaan spelen. Probleem is: het eerste en tweede spelen op hoog niveau in de zondagcompetities. Bij een overstap naar de zaterdag zou men in de laagste klasse moeten aanvangen. Dat zou slecht zijn voor de uitstraling en de opbouw van de club, aldus het bestuur. Een besluit over zo’n overstap is derhalve uitgesteld tot medio 2022.

Ondertussen hoopt de VV Wilhelmus op een besluit van de KNVB inzake het ‘horizontaal overstappen’ van spelers tussen zaterdag- en zondagteams dan wel de komst van ‘weekendvoetbal’. In het seizoen 2021-2022 zal het eerste wel derby’s op zaterdag gaan spelen, waarschijnlijk zo’n zes thuiswedstrijden. Zo wil de vereniging tegemoet komen aan de wensen van de spelers, die anders wellicht overstappen naar een zaterdagvereniging.

Behalve de VV Wilhelmus zijn RKAVV en Stompwijk’92 zondagverenigingen. Forum Sport en SEV komen uitsluitend op zaterdag in actie.