Nieuws
Meer horeca en leisure in Mall

In de Mall komen meer vierkante meters horeca dan eerder gepland en toegestaan binnen het bestemmingsplan. Het gaat om lunchroom Anne&Max (Liguster 62) en de McDonalds, Duindoorn 1. Dat blijkt uit stukken die de eigenaar van de Mall, Unibail Rodamco Westfield (URW), aan de gemeente heeft verzonden.

Bij Anne&Max gaat het om 357 vierkante meter, bij McDonalds om 330 vierkante meter. Volgens URW was er binnen Fresh behoefte aan meer zitruimte. Daar voorziet de lunchroom in. Bij McDonalds betreft het een compensatie voor een door URW nieuw geplaatste gevel.

Aan horeca zit er met de uitbreiding 4410 vierkante meter in de Mall. Het maximum was eerder bepaald op 3675 vierkante meter. Uit de stukken blijkt dat ook het aantal vierkante meters leisure (vrije tijdsbesteding) in de Mall veel hoger is dan eerder afgesproken: 8112 vierkante meter versus 1585 vierkante meter. In de Mall zit wel minder vierkante meter detailhandel en aan detailhandel gerelateerde producten.

Van de totale 117.655 vierkante meter in de Mall is nu 113.679 vierkante meter ‘bezet’. Er zijn daarnaast 3840 parkeerplaatsen beschikbaar; 66 meer dan volgens de parkeernormen van de gemeente zou moeten. (foto URW)