Nieuws
Ondanks toezegging: Vreugd en Rust wordt er niet beter op

Begin deze maand is begonnen met het opknappen van Park Vreugd en Rust in Voorburg. Althans, dat meldt de gemeente. Men zegt: ‘Het terrein rondom Central Park, inclusief de beplanting op het eiland in de nabijgelegen huisvijver, is op orde gebracht’. Wie de moeite neemt daar te gaan kijken, schrikt zich rot. Het eiland is een toonbeeld van kaalslag. Alles wat hoger was dan een kleine meter is zonder pardon omgehakt. Wat rest is een triest geheel. De grote haag rond hotel restaurant Central Park is teruggesnoeid tot een iel restje dor hout. Erachter ligt een complete chaos van gekapte struiken, oude stoelen en verschroeide bodem.

Bezoekers van het park houden het hart al vast voor een andere toezegging van de gemeente: ‘In het gehele park krijgen de paden weer een witte laag grind’. Wandelaars die gebruik maken van een rollator zien de bui al hangen. ,,Daar komen we nooit doorheen”, verzucht één van hen. ,,En wat te denken van mensen in een rolstoel? Daarmee kom je onmogelijk door het grind. Zelfs als dat wit is.”

Vreemd is ook het haantjesgedrag rond het initiatief voor de opknapbeurt. De stichting Mooi Voorburg kwam als eerste met de plannen naar buiten en spreekt van een burgerinitiatief. De stichting zag nog maar kort geleden één van haar bestuursleden voor dit plan onderscheiden worden.

Maar de gemeente wijst naar zichzelf: ‘Sinds 2017 maakt de gemeente serieus werk van het herstel van deze historische buitenplaats. Stichting ‘Mooi Voorburg’ werd ingeschakeld om mee te denken over mogelijke verbeterpunten. Dankzij budgetten binnen de gemeente en subsidies van de provincie Zuid-Holland wordt het park nu stap voor stap aantrekkelijker gemaakt. Hiermee is een bedrag gemoeid van bijna 300.000 euro’.

Voorlopig is er voor de argeloze wandelaar niets te merken van een opknapbeurt. Zelfs op de eerste mooie dag van het jaar, wanneer het enorm druk aan de oevers van de Vliet is, ontbreken de grote afvalbakken nog. Alleen het stalen omhulsel staat er.  Of het moet zijn dat de graffiti van het aanpalende pand van muziekvereniging Forum Hadriani is verwijderd?

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com