Nieuws
Vandaag proefritten met lightrail in Voorburg-West

Vandaag worden in Voorburg-West proefritten gemaakt met zogenoemde lightrail-trams. Hieruit moet blijken of omwonenden daadwerkelijk overlast ondervinden van deze vorm van openbaar vervoer. De railvoertuigen rijden over de bestaande route van de vroegere lijn 10. Bij het Stationsplein wordt er gekeerd en is er gelegenheid de voertuigen te bekijken.

Zoals bekend bestaat er in Leidschendam-Voorburg veel weerstand tegen de komst van een lightrail verbinding, die de nieuwe Haagse woonwijk de Binckhorst moet verbinden met Zoetermeer en Delft. In Voorburg zou een groot OV-knooppunt ontstaan. Tegenstanders vrezen voor Opa’s Veldje en de tuin van Hofwijck. Beide locaties zijn mogelijk nodig om een nieuwe verbinding aan te leggen. Vandaar dat er wordt gekeken naar rails in de hoogte, zoals in het Haagse Beatrixkwartier. De gemeente Leidschendam-Voorburg opteert voor een ondergrondse verbinding. Bovendien zijn er de nodige opties voor een alternatief tracé ingebracht.

In het kader van deze discussie blijkt het nodig om te bezien of de lightrail sowieso door Voorburg kan rijden. Hierbij moet ook duidelijk worden of de straten breed genoeg zijn, er geen oponthoud ontstaat door geparkeerde voertuigen en of de rit naar het station snel genoeg kan. De proefritten zijn er na en voor de spits, dus tussen 10.00 en 16.00 uur.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter