Nieuws
Ambassadeurs voor bedrijventerreinen

Vanwege de coronacrisis lukt het ondernemers niet altijd om voldoende tijd vrij te maken voor de taken van een ondernemersvereniging, terwijl samenwerking in deze tijden erg belangrijk is. In 2020 heeft provincie Zuid-Holland daarom 3 parkmanagers als ambassadeurs ingehuurd die ondernemersverenigingen op bedrijventerreinen gaan ondersteunen. In 2021 huurt de provincie de huidige ambassadeurs opnieuw in. Dit team zal zich inzetten om ondernemerscollectieven te ondersteunen en nieuwe ondernemerscollectieven op te zetten. Edwin Markus is de man voor onder meer Leidschendam-Voorburg.

De negatieve effecten van de Covid-19-crisis hebben zich sterk doen gelden voor veel (MKB-)bedrijven. Daarom is het dit jaar extra belangrijk voor een goed vestigingsklimaat op bedrijventerreinen dat de zittende ondernemers en vastgoedeigenaren zich goed organiseren en samenwerken. Gedeputeerde Willy de Zoete: ,,De basis van een duurzame ontwikkeling is de goede organisatie van een lokale ondernemersvereniging op een bedrijventerrein, samenwerking om te overleven en steun aan elkaar is essentieel blijkt in deze coronatijd. Onze deskundige ambassadeurs kunnen daarin goed adviseren.”

Lokale ondernemersverenigingen voeren overleg met de gemeente over allerhande zaken en zorgen voor communicatie naar de ondernemers. Elke ondernemersvereniging heeft een eigen rolopvatting die varieert van het organiseren van de gezamenlijke activiteiten tot het als collectief ophangen van camera’s, het uitvoeren van energieprojecten, het neerzetten van wegwijsborden, voeren van gezamenlijke marketing, het behartigen van belangen richting vastgoed en in de huidige ‘coronasituatie’ het opzetten van gezamenlijke websites en bezorgservices, etcetera. Ook kunnen deze ondernemersverenigingen een belangrijke rol spelen bij het stimuleren van nieuwe thema’s als digitalisering en verduurzaming. Wat ze gemeen hebben is het motto: ‘voor ondernemers door ondernemers’.

De ambassadeurs zullen ondernemersverenigingen op bedrijventerreinen en gemeenten actief benaderen. Mocht u hier niet op kunnen wachten of heeft u een urgent verzoek, mail dan naar ambassadeurswerklocaties@pzh.nl (foto Prov. ZH)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter