Nieuws
Ruimen graven Oosterbegraafplaats Voorburg

De gemeente is van plan om begin 2022 een aantal algemene graven op de Oosterbegraafplaats in Voorburg te ruimen. De periode van tien jaar waarvoor deze graven zijn uitgegeven, zijn dan inmiddels verstreken.

Het gaat om de algemene graven vak G 249 t/m 272. In deze vakken hebben tussen augustus 2009 en mei 2011 begravingen plaatsgevonden. Bij algemene graven zijn niet altijd belanghebbenden bekend. De gemeente kan zonder toestemming van derden deze graven ruimen. De stoffelijke resten komen daarna in een verzamelgraf op de begraafplaats.

Omdat echter regelmatig blijkt dat nabestaanden behoefte blijven houden aan een specifieke laatste rustplek voor de overledene, wil de gemeente hen graag ruimschoots de gelegenheid bieden deze wens te realiseren. Men kan kiezen voor herbegraven in een particulier graf (familiegraf) op de algemene begraafplaats Noorthey (Leidschendam), de Oosterbegraafplaats, de algemene begraafplaats Parkweg Voorburg of elders. Ook kan men de stoffelijke resten eenmalig herbegraven in een ander algemeen graf op de Oosterbegraafplaats of alsnog laten cremeren.

Wilt u informatie over herbegraven, asbestemming of het ophalen van de gedenksteen? Neem dan voor 15 januari 2022 contact op met de beheerder van de begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg. De beheerder is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, telefoon (070) 300 8822 of via e-mail begraafplaatsen@leidschendam-voorburg.nl

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com