Nieuws
Veel waardering voor tram en bus

Reizigers die in deze coronatijd in bus, tram, metro of trein stapten, waren zeer tevreden over hun rit. Zij gaven het openbaar vervoer (OV) het mooie rapportcijfer van een 7,9 voor het OV in Nederland. Dat blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek OV van het CROW. Dit rapportcijfer is een mooi compliment aan alle OV-medewerkers die in deze coronatijd ervoor zorgen dat reizigers veilig en op tijd op hun plaats van bestemming komen.

De bus scoorde bij de reizigers met een 8 een fractie hoger; tram en metro respectievelijk een 7,9 en 7,6. Verder waardeerden de reizigers de reisinformatie tijdens de rit met een 8,6 en de veiligheid en punctualiteit met een 8,3.

In de tweede helft van 2020 voerde het CROW in samenwerking met de vervoersautoriteiten, waaronder de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, een innovatief klanttevredenheidsonderzoek uit in het openbaar vervoer. Dat gebeurde via een app op de telefoon van de deelnemers. De uitkomsten van dit onderzoek geven een waardering van trein, metro, tram en bus in Nederland. Een waardering per vervoerder en concessie is dit keer achterwege gebleven.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com