Nieuws
400 coronaprikken per dag aan de Appelgaarde

Voorlopig kunnen er 400 mensen per dag terecht in de nieuwe corona vaccinatielocatie in Leidschendam-Voorburg. Die opent binnenkort aan de Appelgaarde 2, zoals Vlietnieuws vorige week reeds berichtte. In dit leegstaande kantoorpand start de GGD naar verwachting op 19 april met prikken. Nu worden de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd om de Appelgaarde gereed te maken voor gebruik als vaccinatielocatie.

Naarmate er meer vaccins beschikbaar zijn, worden er ook meer personen per dag gevaccineerd. De locatie is op termijn geschikt voor maximaal circa 1350 vaccinaties per dag. Mensen kunnen zich uitsluitend op afspraak laten vaccineren. Ze ontvangen daarvoor een oproep van het RIVM.

De vaccinatie locatie gaat zeven dagen per week open, in eerste instantie van 9.00 tot 17.00 uur. Mogelijk worden de openingstijden verruimd als er meer mensen per dag kunnen worden gevaccineerd. In dat geval is de Appelgaarde open van 8.00 tot 20.00 uur. Of dat ook echt nodig is, is op dit moment onbekend.

De GGD Haaglanden vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op www.coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie. Ook vindt men daar algemene informatie. Voor vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur) beschikbaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com