Nieuws
Webinars voor ouderen over (online) oplichting

Senioren zijn vaak het slachtoffer van (online) oplichting, zo weet ook de gemeente Leidschendam-Voorburg. Deze maand besteedt het Ministerie van Justitie en Veiligheid hier aandacht aan. Wilt u meer weten over oplichting en veilig internetten? Volg dan de webinars op 15 en 22 april (ook interessant voor (klein)kinderen en verzorgers van senioren). Hebt u vragen over digitale fraude, babbeltrucs of oplichting via WhatsApp? Wilt u persoonlijke tips ontvangen? Of bent u slachtoffer van oplichting geworden en wil u graag uw verhaal vertellen? Bel dan naar de Babbeltiplijn: 030 340 0670. Dat kan elke woensdag in april tussen 9:00 en 17:00 uur.

Donderdag 15 april is er een webinar over spoofing: Spoofing betekent letterlijk ‘nabootsen’; bij spoofing nemen oplichters een andere identiteit aan. De oplichter kan zich bijvoorbeeld telefonisch voordoen als iemand van uw bank. Het telefoonnummer manipuleert hij, waardoor ook daadwerkelijk het nummer van de bank op uw telefoon verschijnt. De oplichter zegt dat er wat mis is met uw betaalrekening en vraagt u naar uw privé- of inloggegevens. Of vraagt of u geld wilt overmaken naar een zogenaamde veilige rekening. Trap er niet in! Meer weten en tips ontvangen? Volg dan op 15 april om 10:30 uur het webinar over spoofing. Ook komen meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude en phishing kort aan bod.

Donderdag 22 april behandelt het webinar  online veiligheid: Oplichters maken ook gebruik van het internet. Steeds vaker proberen zij binnen te komen in andermans telefoon of computer om gegevens te stelen of schade aan te richten. Wilt u weten hoe u zich veilig in de online wereld kunt begeven? Volg dan op 22 april om 10:30 uur het webinar over online veiligheid.

Webinars volgen? Ga naar de website ‘Maak het ze niet te makkelijk’  klik op ‘Senioren en Veiligheid’ en klik vervolgens op de groene knop naar de webinars. Catharine Keyl presenteert de webinars, deskundigen van onder andere de politie en de ouderenbonden geven tips en adviezen en beantwoorden uw vragen. De webinars zijn niet alleen voor senioren. Ook (klein)kinderen, buren en verzorgers van senioren zijn welkom om ze te volgen.