Mening
U zegt het maar: Beleidsplan voor hondenuitlaatgebieden

Op het smalle wandelpad langs de Wedden aan de Vliet in Leidschendam is het loslopen van honden bij de inrichting van de toen nieuwe wijk zonder inspraak ingevoerd. Erg veel incidenten en ongezelligheid met ook scheldpartijen zijn er al jaren. Rennende honden – ook jachthonden – die niet onder appél zijn en ook wel met elkaar vechten en ook tegen mensen en kleine kinderen opspringen, zijn geen uitzondering. Bij een vriend van ons werd hij op dit pad door een grote hond onverwachts in zijn rug gesprongen en brak hij zijn pols. Grote en kleine honden worden letterlijk en figuurlijk uitgelaten. Ze moeten begrijpelijk hun energie kwijt. Niet overal kan dit.

Ik vind dat GBLV/Gemeentebelangen het hondenuitlaatgebied en -beleid van geval tot geval moet beoordelen en dat deze fractie niet onvoorwaardelijk moet blijven volhouden dat er geen enkele overlast door ontstaat. Wij zijn dierenliefhebbers maar hebben ook oog voor de andere doelgroepen die van parken en paden ongestoord en veilig gebruik willen maken. De buitenruimte moet met steeds meer mensen gedeeld worden.

Met de toevoeging van veel nieuwe woningen en hoogbouw (verdichting) is onderlinge afstemming van belangen meer dan nodig. Hondenbezitters matig alstublieft de agressieve toon en houding in de pers richting andersdenkenden en bestuurders.

In de gemeente Den Haag wordt het hondenuitlaatbeleid op dit moment geactualiseerd en indien nodig bijgesteld. Zie https://denhaag.raadsinformatie.nl/vergadering/780948#ai_5903732 Gemeentebestuur van Leidschendam-Voorburg, maak s.v.p. snel een goed beleidsplan voor hondenuitlaatgebieden en schrap ze waar het nu ernstige overlast voor anderen oplevert.

(Naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter