Nieuws
Schulden sneller saneren

Kees Verschoor, gemeenteraadslid voor ChristenUnie-SGP, wil dat de gemeente inwoners met problematische schulden sneller gaat helpen. Hij stelt daarbij het beleid van de gemeente Utrecht als voorbeeld.

Vanaf 1 juni worden schulden van Utrechters sneller gesaneerd waarmee de gemeente de schulden van inwoners bij verschillende schuldeisers afkoopt. Ook wordt de duur van een schuldtraject ingekort van 3 naar 2 jaar. Volgens de Utrechtse wethouder Linda Voortman maken de coronamaatregelen het nogmaals duidelijk dat schulden iedereen kunnen overkomen.

Schulden leveren volgens haar stress op en zorgen ervoor dat mensen zich vaak niet meer op andere belangrijke zaken kunnen richten, zoals het vinden van een baan. ,,Deze regeling maakt het mogelijk om sneller financieel overzicht te krijgen en een punt te zetten achter de schulden’’, aldus Linda Voortman

Verschoor wil nu van B&W weten wat hier het beeld is als het gaat om de duur van het voortraject en de duur van het schuldsaneringstraject. ‘Is het college van B&W voornemens om in lijn met de aanpak van de gemeente Utrecht te werken aan verkorting van het voortraject en de duur van het schuldsaneringstraject, zeker nu er door de coronacrisis meer instroom kan worden verwacht?’

‘Is het college voornemens om net als de gemeente Utrecht aan het einde van een schuldsaneringstraject een restschuld van ten minste 1000 euro of minder kwijt te schelden? Is hiervoor geld begroot? Hoeveel geld zou hiervoor nodig zijn als hiervoor geen geld begroot is?’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com