Nieuws
Extra geld voor cultuuronderwijs basisscholen

Het vierjarenplan Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) 2021-2024 voor het basisonderwijs in Leidschendam-Voorburg is goedgekeurd door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Trias en de Bibliotheek aan de Vliet werken de komende vier jaar samen met partners en scholen aan de verankering van goed cultuuronderwijs. De komende vier jaar doet zeker 80% van de basisscholen in Leidschendam-Voorburg mee aan CmK. Naast het bestaande programma komt er ook een programma  voor filmeducatie in samenwerking met het International Film Festival Rotterdam (IFFR).

Wethouder Astrid van Eekelen: ,,Ik ben er trots op dat wij dit programma weer voor 4 jaar mogelijk maken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat kinderen zich dankzij cultuuronderwijs kunnen ontwikkelen tot creatieve en kritische volwassenen die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21e eeuw.”

Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) brengt leerlingen in aanraking met literatuur, lezen, muziek, dans, beeldende kunst, theater en film. Trias en de Bibliotheek begonnen acht jaar geleden met CmK. Intussen doen al 17 basisscholen uit Leidschendam-Voorburg mee aan dit creatieve programma. In samenwerking met de scholen worden lesprogramma’s voor de kunstvakken ontwikkeld. De Bibliotheek aan de Vliet is de partner voor lezen en literatuur. Trias verzorgt muziek, theater, beeldende kunst, dans en film.

Naast lessen in de klas door kunstdocenten, zijn er trainingen voor leerkrachten in het onderwijs. Zij kunnen zich ontwikkelen tot lees- of cultuurcoördinator. Daarnaast zijn er (online) workshops te volgen over actuele onderwerpen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com