Nieuws
Provincie vergat Kanaal van Corbulo en Limes

De Provincie Zuid-Holland was vergeten het Kanaal van Corbulo en de noordelijke grens van het Romeinse rijk, de Limes, als te beschermen waarden op te nemen in de Omgevingsvisie. Nadat men daar vanuit de gemeente Leidschendam-Voorburg op was geattendeerd, is de visie aangepast, tekstueel en wat betreft de kaarten die er bij horen.

De provincie moet met het oog op een nieuwe Omgevingswet een Omgevingsvisie maken. Leidschendam-Voorburg wilde weten waarom het Kanaal van Corbulo, door de Romeinen rond het jaar 50 aangelegd en door de gemeente loopt, ontbrak in het hoofdstuk ‘beschermen, benutten en beleven archeologische waarden’.

Het provinciaal bestuur spreekt nu van een ‘omissie’. Die betrof niet alleen het Kanaal maar ook de Limes. De omissie is extra pijnlijk nu de Unesco deze zomer beslist of beiden worden toegevoegd aan de lijst van Werelderfgoed. Dat project wordt ook gesteund door de rijksoverheid.

Op aandrang van Leidschendam-Voorburg heeft de provincie tevens vastgelegd dat het buitengebied rond Stompwijk wordt bestempeld tot ‘waardevol landschap’. Volgens de provincie maakt het deel uit van de zogenoemde ‘groene buffer’, gaat het deels om weidevogelgebied en deels om natuurgebied.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com