Nieuws
Blauwe zone dwingt tot betalen voor parkeergarage

De gemeente voert een blauwe zone in voor de zestien parkeerplaatsen aan het Burgemeester Den Haan-Groenpark, voor de deur van het appartementencomplex daar. Zo wil de gemeente bewoners dwingen hun auto’s in de parkeergarage die bij het complex hoort, neer te zetten.

De bewoners van de appartementen zetten hun auto’s buiten nu de woningbouwvereniging als eigenaar van het gebouw heeft besloten de koppeling tussen woning en parkeerplek los te laten. Daardoor moeten de bewoners apart huur gaan betalen voor een plek in de garage.

Om onder die huurbetaling uit te komen zetten de bewoners hun auto’s nu op de parkeerplaatsen voor de flat. Volgens de gemeente is de parkeerdruk daardoor zo hoog geworden dat bezoekers van het complex hun wagens op de stoep of in het gras parkeren. En dat wil de gemeente niet. Vandaar blauwe zone geldig tussen 08.00 en 23.00 uur met een maximale parkeertijd van 4 uur.

Volgens de gemeente zal de blauwe zone niet leiden tot meer parkeeroverlast elders. Het appartementencomplex ligt ‘vrij geïsoleerd’; De Veurselaan ligt op 200 meter afstand. De gemeente verwacht niet dat bewoners van het appartementencomplex hun wagens nu daar gaan neerzetten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter