Nieuws
Deelfietsen laten nog op zich wachten

De gemeente heeft nog geen contract gesloten voor het aanbieden van deelfietsen in de gemeente. Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen D66-gemeenteraadslid Wouter Jorissen laten weten in antwoorden op vragen.

Enkele weken geleden berichtte de bestuurder dat er met Felyx en GOSharing contracten waren gesloten voor het aanbieden van deelscooters. Die contracten lopen vooralsnog voor twee jaar.

De contracten staan het Felyx en GOSharing toe scooters op de stoep te parkeren mits er voldoende loopruimte over blijft. Wat ‘voldoende’ is en wie dat gaat controleren staat niet in de overeenkomsten.

Wel suggereert de wethouder een aanpassing van de Algemene plaatselijke verordening (APV), maar daar moeten B&W eerst een voorstel toe doen waarna de gemeenteraad akkoord moet gaan.

Met Felyx en GOSharing zijn geen afspraken gemaakt over het aantal scooters dat zij minimaal dan wel maximaal in de gemeente kunnen aanbieden. Wel staat vast dat beide bedrijven niet meteen de hele gemeente als ‘servicegebied’ zien, doch een deel ervan. Welk deel is niet bekend gemaakt.

Felyx en GOSharing moeten de gemeente elk half jaar rapporteren over gebruik, klachten en ritten. De contracten worden tussentijds opnieuw bekeken en kunnen op elk gewenst moment worden aangepast, aldus Van Eekelen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter