Nieuws
Lijsttrekker GroenLinks: minder auto, hogere lasten

De automobilist moet plaats maken voor een groene en aantrekkelijkere gemeente. Voor het oplossen van de klimaatcrisis zal de portemonnee getrokken moeten worden. En om de gemeentelijke financiën op orde te krijgen zijn nieuwe prioriteiten nodig, inclusief een mogelijke lastenverhoging.

Dat heeft GroenLinks-fractieleider Jeroen van Rossum gezegd in een reactie op het feit dat de achterban van de partij hem tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezing in maart 2020 heeft gekozen. Bij de stembusgang in 2018 was het wethouder Floor Kist die de lijst van GroenLinks aanvoerde. Van Rossum stond toen op plaats 3.

De kersverse lijsttrekker betoogde verder dat het ‘rechtse wantrouwen’ moet verdwijnen bij het beleid om mensen die hulp nodig hebben te helpen. De menselijke maat moet versterkt worden, aldus Van Rossum.

Van Rossum pleitte voor meer lef in de politiek. ,,Wij willen niet angstig wegduiken voor lastige beslissingen. Besturen is niet hetzelfde als iedereen blij maken.’’ Tussen maart 2018 en september 2020 was GroenLinks oppositiepartij. Toen trad men toe tot de coalitie van VVD, CDA, PvdA en ChristenUnie-SGP.

Partijvoorzitter Geert van Rhee roemde Van Rossum: ,,Jeroen heeft laten zien dat de idealen van GroenLinks een plek hebben in het gemeentebestuur. Door constructief, doordacht en soms scherp politiek te bedrijven, drukt hij een stempel op de lokale politiek. De fractie heeft zich onder zijn leiding getoond als een voorspelbare, betrouwbare en idealistische club in de gemeenteraad, zowel in oppositie als coalitie.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter