Nieuws
GGD Haaglanden deed meer en sneller

GGD Haaglanden heeft vorig jaar per 100.000 inwoners meer coronatests afgenomen dan het landelijk gemiddelde. De uitkomsten van de tests waren ook sneller beschikbaar dan elders in het land het geval was. Dat blijkt uit het Jaarverslag 2020 van de GGD Haaglanden.

Per 100.000 inwoners nam GGD Haaglanden 40.441 coronatests af. Landelijk lag dat aantal per 100.000 inwoners op 35.935. Tussen het maken van een afspraak voor een test en de test zelf lag in het gebied van GGD Haaglanden 20,7 uur. Elders in Nederland was dat 22,8 uur.

In het gebied van GGD Haaglanden was na afname van een coronatest de uitslag binnen 19,6 uur beschikbaar. In de rest van Nederland was die tijdspanne 22,1 uur.

In de eerste twee maanden van 2020 kwamen er al veel vragen over het coronavirus binnen bij GGD Haaglanden. De GGD bereidde zich voor op een grootschalige uitbraak door bijvoorbeeld het trainen van personeel en uitwerken van scenario’s.

Na de eerste coronamelding in regio Haaglanden eind februari is de GGD opgeschaald naar crisisorganisatie. Vanaf maart is er een callcenter ingericht om de grote hoeveelheid vragen over verschillende onderwerpen rondom het coronavirus te kunnen beantwoorden.

Op 6 april is een teststraat in Nootdorp geopend, in eerste instantie voor het testen van zorgmedewerkers met klachten, maar later voor meer groepen en uiteindelijk voor de hele bevolking.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com