Activiteiten
Lionsclub Voorburg biedt hulp aan goede doelen

Al bijna 60 jaar zet Lionsclub Voorburg zich in voor de Voorburgse gemeenschap. Waar mogelijk en nodig ondersteunen de circa 45 leden (in de leeftijd van 30 tot 85 jaar) van harte en geheel belangeloos de lokale goede doelen in deze gemeente. Om die ondersteuning mogelijk te maken nemen Lionsleden initiatief en brengen ze partijen bij elkaar. Er worden fundraise-activiteiten georganiseerd, maar de handen worden ook concreet uit de mouwen gestoken.

André ten Have, al vele jaren lid van Lionsclub Voorburg: ,,We organiseren diverse projecten die geld opleveren of die een beoogd resultaat genereren. Bij het eerste kun je denken aan ons jaarlijkse concert; ons ‘Oktoberfest’ of de champagneactie. Dat levert concreet geld op. En iedereen kent inmiddels onze DE-waardepuntenactie, waarbij de waardepunten bij Douwe Egberts worden verzilverd voor pakken koffie. Met al deze resultaten ondersteunen wij vervolgens de lokale goede doelen zoals de Voedselbank.”

Lionsclub Voorburg doet nog veel meer, maar heel vaak gebeurt dit achter de schermen. Het gaat namelijk niet om de Lionsclub, maar om de ondersteuning van de goede doelen. Rolf Rijkmans, ook al jaren lid en voorzitter van de speciale Goede Doelen Commissie: ,,Hoewel onze gemeente behoort tot een van de rijkste gemeenten in Nederland kent ook Voorburg organisaties, verenigingen, stichtingen en personen die heel goed een ondersteuning zouden kunnen gebruiken. Dit zijn voor ons de goede doelen. Daarom roepen wij de Voorburgers op om zich te melden.”

Iedereen kan een verzoek om ondersteuning indienen. Het kan gaan om geld, advies, organisatiekracht, operationele hulp bij een project of een combinatie hiervan. Hoe concreter de aanvraag, hoe beter deze beoordeeld kan worden. Aanvragen kunnen voor 4 mei aanstaande worden ingediend via een aanvraagformulier op  https://voorburg.lions.nl/voorburg-mooier-maken Via deze link is ook een overzicht te zien met goede doelen die in het verleden zijn ondersteund.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter