Nieuws
Tunnel RijnlandRoute: Kabelkokerelementen kantelen

Op dit moment worden in de tweede, noordelijke, tunnelbuis van de Corbulotunnel in de RijnlandRoute de kabelkokerelementen geplaatst. De kabelkokerelementen worden via vrachtwagens aangevoerd en boven op het bouwterrein opgeslagen. Ze liggen hierbij op hun (platte) zijkant om praktische redenen. In de tunnel staan ze rechtop, met de ronding naar beneden. Daarvoor moeten eerst de elementen gekanteld worden. Daarna kan de shovel de elementen de tunnel inrijden. Er zijn twee manieren om een element te kantelen. Bij de eerste tunnel werden de elementen van twee kanten aangevoerd. Aan de oostkant was er een ‘gecoördineerde dans’ tussen 2 hijskranen nodig. Aan de westkant maakt men  gebruik van een kantelframe. Met het kantelframe kan deze handeling ook veilig en betrouwbaar worden uitgevoerd. Daarmee wordt 1 extra kraan (+ machinist) bespaard, wat aanzienlijk scheelt in ruimte, kosten en tijd.  (foto Rijnland Route)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com