Activiteiten
Nationale Molendag deze keer alleen online

De Vereniging De Hollandsche Molen heeft besloten de komende Nationale Molendag op zaterdag 8 en zondag 9 mei volledig ‘online’ te laten plaatsvinden. Dit vanwege de huidige corona-situatie, waarin molenbezoek, ook bij de molens De Vlieger en De Salamander, niet mogelijk zal zijn.

Deze eerste digitale Nationale Molendag betekent dat er op en rond het tweede weekend van mei online voor jong en oud van alles te beleven zal zijn. De Salamander- molenaars laten, net als hun collega bij de Vlieger de molen draaien op zaterdag 8 mei. Een Nationale Molendag zonder draaiende molens is immers niet voor te stellen. Bij voorkeur feestelijk versierd. Zodat wandelend en fietsend publiek toch kan zien dat het voor alle molens van Nederland een feestelijk weekend is.

Zet de molen op de foto of film: Tijdens Nationale Molendag wil de Hollandsche Molen een vloedgolf van foto’s en video’s van molens veroorzaken op Facebook, Twitter en LinkedIN. Daarom wordt iedereen opgeroepen om op deze dag foto’s en korte video’s te maken van De Vlieger en De Salamander en de Drie Molens in Stompwijk. En deze onder vermelding van @m0lens (let op: het is een nul), #molens en #molendag te plaatsen op de sociale media. De Hollandsche Molen zorgt voor verdere verspreiding.