Activiteiten
Online Koningsdagfestival in Leidschendam-Voorburg

Op Koningsdag, dinsdag 27 april, trakteren horecabedrijf De Bles, de gemeente Leidschendam-Voorburg en omroep Midvliet alle inwoners van Leidschendam, Voorburg en Stompwijk op een online muziekfestival: het Koningsdagfestival. Het concept is dat de hele gemeente één groot festivalterrein wordt waarbij inwoners massaal de uitzending op Midvliet laten klinken en dit volgen vanuit huis, in de tuin of in de auto. Ruim vijftig Stompwijkse ondernemers hebben een financiële bijdrage geleverd aan het festival.

De programmering is dermate breed dat er voor iedereen wel iets leuks tussen zit. Er zijn coverbandjes (Komen Lopen, Kaboom, Amber&Jasper), tribute bands (Beatles, Bob Marley, Coldplay), een bandje met eigen werk (Silver Pockets Full) en een DJ sluit het geheel af (DJ Bombastic). Alle acts spelen maximaal 45 minuten, dus vind je iets minder leuk, even geduld en dan komt de volgende act alweer. De presentatie is in handen van oud olympisch sporter, toernooidirecteur wereldkampioenschap shorttrack en amateur muzikant Cees Juffermans.

Het gehele festival is live te volgen op de radio (FM en DAB+) en televisie bij Midvliet en via de livestreams van Midvliet op Midvliet.nl. De uitzending is live te beluisteren op dinsdag 27 april van 15:00 tot 22:00 uur.