Mening
U zegt het maar: Denk je alles gehad te hebben…

Wat dacht de recent aangedragen nieuwe PvdA-wethouder nou precies toen hij de interne vacature las? Toch nog een keertje proberen? Kijken of ik het nog in me heb? Vragen waar wij waarschijnlijk nooit een antwoord op zullen krijgen. De THT-datum van de carrière van deze nieuw aangedragen wethouder is spijtig al enige tijd overschreden. Zijn eigen partij heeft hem in Den Haag nog niet heel lang geleden (wellicht niet voor niets?) snoeihard een ‘locatie elders’ gegund.

Wat dacht de onafhankelijke PvdA LV selectiecommissie bij het aantreffen van zijn sollicitatiebrief? kijk eens, wat een berg bestuurlijke en politieke ervaring zeg! Bedroevend om te merken dat het historische besef van de huidige raadsleden/selectiecommissie helaas ver beneden enig peil is, zodat deze  enorme blunder op welke manier dan ook voorkomen had kunnen worden.

Misschien nog erger; de PvdA is blijkbaar vergeten om even te checken bij de coalitiepartijen, deze hadden namelijk stuk voor stuk (weliswaar diplomatiek) aangegeven: ‘Jullie moeten het zelf weten hoor, maar deze kandidaat zouden wij niet kiezen, check eerst eens even wat wij de afgelopen jaren met hem te stellen hebben gehad’ of ze hadden gezegd: ‘No go, deze kandidaat zou aantreden met een enorm gebrek aan maatschappelijk draagvlak, hebben jullie niet een kandidaat met een iets meer onbesproken achtergrond?’

Helaas, deze appjes zijn nimmer bij de selectiecommissie aangekomen waardoor wij in mei een nieuwe wethouder krijgen die we wellicht hebben verdiend…Een voormalig Haagsche wethouder die de vloer heeft aangeveegd met de LV-bewindspersonen die hem bijna hebben gesmeekt om de bewoners van Leidschendam en Voorburg te ontzien aangaande de windturbine in de Vlietzone. Weet u nog; de windturbine die er koste wat kost moest komen.

Laat deze nieuwe wethouder alstublieft in zijn inwerkperiode als eerste kennismaken met de Zeeheldenwijk. Blok zijn agenda maar, want er zijn (nog steeds) volop bewoners die overdag te maken hebben met slagschaduw en ’s nachts met hinderlijk geluid. Iedereen zou er blij mee moeten zijn als hij zich hiermee, tot aan de verkiezingen in 2022, zou bezighouden.

Sterkte Rabin!

(Naam inzender bij redactie bekend)