Activiteiten
Jaarlijkse Polderdag nu als quiz

De jaarlijkse Polderdag mag niet van de evenementenkalender verdwijnen, vindt de agrarische natuurcoöperatie De Groene Klaver. Daarom wordt op woensdag 12 mei een Polderdag-quiz gehouden, waarin het draait om het groene buitengebied en alles waar daar te genieten en te beleven valt. Door Covid-19 ging voor de tweede achtereenvolgende keer een streep door dit evenement. Voorheen trok deze wandel- en fietsdag duizenden deelnemers.

De Polderdag op Hemelvaartsdag was jarenlang het paradepaardje van de Stichting Land van Wijk & Wouden. Deze stichting is begin dit jaar gestopt met haar activiteiten. Theo van Leeuwen, voorzitter van De Groene Klaver: ,,Dit evenement is te waardevol om te laten lopen. Door aantrekkelijke routes en tal van activiteiten op stopplaatsen waren de Polderdagen afgelopen jaren erg in trek. Zo’n groot evenement mag beslist niet in de vergetelheid raken.”

Samen met de vier agrarische natuurverenigingen zijn de krachten gebundeld om een aantrekkelijke Polderdag-quiz 2021 te maken. De datum 12 mei  (aanvang 20.00 uur) is niet toevallig gekozen, omdat de Polderdag jaren achtereen op Hemelvaartsdag is gehouden. Iedereen kan meedoen aan de quiz en aanhaken is eenvoudig: klik hier of ga naar: www.wooclap.com/POLDERDAG en de rest wijst zichzelf.