Nieuws
Voorburgse Kerkstraat nu ‘voetpad’

B&W hebben besloten de Voorburgse Kerkstraat als ‘voetpad’ te bestempelen. Fietsers en auto’s mogen er geen gebruik meer van maken, auto’s ook niet voor het laden en lossen. De nieuwe regeling geldt tot 1 november van dit jaar.

Overigens wordt niet de hele Kerkstraat voetpad: alleen het stuk tussen nummer 2 en 38. Ter plekke zijn borden neergezet die aangeven dat het om een voetpad gaat. Daar is echter aan toegevoegd dat zulks alleen het geval is tussen 15.30 en 24.00 uur.

B&W stellen dat de maatregel nodig is nu de horecazaken in de Kerkstraat hun terrassen weer mogen uitbreiden. Daarbij is het wel nodig dat er enige afstand tussen de tafels is met bepaalde looproutes. Dit vanwege corona.

‘In het belang van de verkeersveiligheid voor voetgangers en verblijvende mensen is het noodzakelijk dat de Kerkstraat enkel toegankelijk is voor voetgangers’, aldus B&W. Er is overleg geweest met ondernemers en omwonenden, claimt de gemeente.

Fietsers moeten omrijden via de Herenstraat, Vlietstraat en Raadhuisstraat. Laden en lossen moet via de Herenstraat of het nog ‘open’ stuk van de Kerkstraat. De politie heeft positief geadviseerd over de maatregelen.

Tegen het besluit kan binnen zes weken na bekendmaking (officieel 28 april) bezwaar gemaakt worden bij B&W, postbus 1005, 2260BA Leidschendam. Indien het bezwaar niet kan wachten is een gang via de Voorzieningenrechter nodig: postbus 20302, 2500 EH Den Haag. (illustratie Informatiebord.nl)

Eerder in de week verschenen in de Kerkstraat al hekken met een doek erover waarop werd aangegeven dat de Kerkstraat een Horecastraat werd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter