Nieuws
Achtergelaten fietsen staan al 7 jaar tegen een boom

Een bewoner van de Voorburgse wijk Noord is in de pen geklommen om melding te maken van zwerffietsen. Voor de deur staan al zeven jaar lang fietsen ongebruikt tegen een boom. De gemeente doet er niets aan: zwerffietsen hebben geen prioriteit.

‘Ik woon al jaren met mijn partner met veel plezier aan  de Van Halewijnlaan.. Ook ik wil graag dat onze wijk er netjes uit blijft zien. Wat ons de laatste tijd stoort  zijn de fietsen die her en der in de wijk worden achtergelaten en het straatbeeld vervuilen.

Bij mij aan de overkant staan er nu vier fietsen tegen een boom. Deze fietsen staan daar nu al 7 jaar. De eigenaren van deze fietsen hebben de woning 7 jaar geleden verlaten en de fietsen achtergelaten. We zien dit steeds meer in de wijk. Bewoners vertrekken en laten hun fietsen op slot achter in de wijk. We hebben hier een melding van gemaakt naar de gemeente, maar krijgen als reactie dat zwerffietsen in de wijk geen prioriteit heeft bij de gemeente Leidschendam-Voorburg en dat zij daar als gemeente er daardoor ook niets aan gaan doen.

Wat is het probleem denkt ik dan. Als gemeente loop je eens in de zoveel tijd eens door de wijk en alle fietsen zonder zadel, met lekke banden of kapotte kettingkasten geef je een label, waarop staat. Dat deze door de gemeente na twee weken verwijderd worden als ze niet zijn weggehaald. Er is in het verleden door de gemeente veel geld geïnvesteerd in deze wijk om er van een krachtwijk weer een prachtwijk van te maken en zijn er plekken gecreëerd  waar men z’n fiets kan stallen. Deze plekken staan nu vaak vol met fietsen die niet meer gebruikt worden en waarvan de eigenaren onbekend zijn. Daardoor is er nu nauwelijks plek voor diegene die zijn fiets wel wil stallen. Het wordt dus langzaam een steeds grotere puinhoop. Ik weet dat dit niets de schuld van de gemeente is, maar van de bewoners van de wijk, Toch hoop ik dat er vanuit de gemeente een oplossing kan komen van dit probleem’.