Nieuws
D66: schrap reclamebelasting in 2021

De reclamebelasting voor ondernemers in de gemeente Leidschendam-Voorburg moet voor dit jaar afgeschaft worden. Dit kan ondernemers een financieel voordeel opleveren van 1500 euro. ,,Dat is een welkome verlichting van de lokale belastingen”, aldus D66-fractievoorzitter Jacco van Maldegem. ,,Zeker nu ondernemers het zwaar hebben doordat ze lang geen klanten over de vloer hebben gekregen.”

B&W stellen voor de reclamebelasting te halveren en alle winkelcentra in de gemeente subsidie te geven voor promotie-acties en reclamemateriaal. ,,Dat zou de belastingbetaler bijna 2,5 ton kosten”, aldus Van Maldegem. Het D66-voorstel is volgens de D66-fractieleider ,,1,5 ton goedkoper, zorgt ervoor dat de gemeente alle ondernemers gelijk behandeld en, het belangrijkste, het geeft ondernemers extra financiële lucht.”

De reclamebelasting wordt alleen betaald door ondernemers in het Voorburgse Huygenskwartier en het Leidschendamse Damcentrum. Met de inkomsten ondersteunt de gemeente de ondernemersverenigingen in beide gebieden.

Door de halvering van de reclamebelasting komt de gemeente de ondernemers in beide gebieden  tegemoet. Om ook ondernemers in de Mall en de Julianabaan (Voorburg) te laten profiteren willen B&W hen 150.000 euro geven ten behoeve van promotieacties.