Mening
U zegt het maar: Kerkstraat

‘Horecastraat’. ‘Voetpad’. De Voorburgse Kerkstraat heeft recent wat nieuwe benamingen gekregen. En dat allemaal om de daar gevestigde horecaondernemers van dienst te zijn. Die moeten nu de coronamaatregelen het weer toestaan in staat worden gesteld grotere terrassen te maken. Dus meer klanten en meer omzet na maanden van stilliggen.

Leuk idee. Alleen, het werkt niet. Vanaf 15.30 uur wordt de helft van de Kerkstraat, een doorgaande fietsroute, afgesloten met hekken.

Wie vanuit de Herenstraat komt, knalt er op de hoek tegen aan. Degenen die van de Kerkbrug komen worden pas halverwege hun route geconfronteerd met dit obstakel.

U raadt het al: fietsers trekken zich er niets van aan. Ze wurmen zich door de hekken en vervolgen hun tocht. Kan ook makkelijk want tussen beide hekwerken is alleen het gevelterras van De Hopkamer te bespeuren. Een terras dat er voor corona ook al was. En toen geen enkele belemmering vormde voor het fietsverkeer.

Dat zien, en weten, de fietsers die de Kerkstraat frequent gebruiken ook. Dus is er geen stoppen aan. Wat maar weer eens aantoont hoe onzinnig de afsluiting is. Bedacht van achter het bureau. Zonder enig inzicht in de praktijk.

En in weerwil van de resultaten van een onderzoek dat de gemeente liet doen naar de ervaringen met een soortgelijke opzet, zomer 2020. Dat onderzoek wees uit dat de horeca zelf niet enthousiast was, en omwonenden ronduit tegen.

Maar ja, het Raadhuis liet meteen weten dat de uitkomsten niet representatief waren. Om vervolgens de eigen zin door te drijven. En de gemeenteraad? Die zwijgt.

(naam inzender bij redactie bekend)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter