Nieuws
Cricket: Voorburg CC rekent af met VOC

Na de nederlaag tegen Excelsior heeft VCC alsnog de eerste punten van het seizoen gepakt. Het bezoekende VOC werd vrij ruim verslagen. Philippe Boissevain betoverde de tegenstander met legspin, googlies en topspinners: vijf wickets voor 12 runs.

VCC batte eerst en deed dat aanvankelijk redelijk voortvarend. Bas de Leede werd topscorer met 42 runs uit 43 ballen. Ook Sybrandt Engelbrecht (21) sneuvelde kort na de onderbreking. Logan van Beek maakte een belangrijke vlotte 21 uit 14 ballen. VCC kwam tot 123 runs in 21 overs. Volgens de regenregels, ooit bedacht door de Britse wiskundigen Duckworth en Lewis, moest VOC er in 21 overs 154 maken om te winnen.

International Max O’Dowd zou bij deze Rotterdamse ‘chase’ een belangrijke schakel kunnen zijn. Viv Kingma nam zijn wicket, maar was met zijn voorste voet over de lijn gestapt: no ball! Kort daarna gaf O’Dowd Kingma een vangkans op eigen bowlen die de Voorburger graag benutte.

Tim de Kok, die met Scott Edwards aan een aardig partnership bezig was, sloeg de bal op het bowlen van Ahmad naar point, waar Engelbrecht een geweldige duikvang pakte. Aryan Dutt sloeg kort daarna twee keer toe met zijn offspin: Seelaar liet zich verrassen en werd gevangen op short mid wicket en Van Baren was ‘plumb in front’. Logan van Beek kwam ook op het feestje toen hij Jelte Schoonheim met een yorker te grazen nam.

Het grondfielden van VCC was in deze fase van de wedstrijd uitstekend. Niet alleen werden er geen boundaries geslagen, ook tweetjes stonden niet op het Rotterdamse repertoire. Snel bij de bal, clean pick-ups en superstrakke ingooien, waarbij vooral Dutt en De Lange zich onderscheidden. Op zoek naar de ‘much needed boundary’ sloeg danger man Edwards (55) de bal in de handen van Righardt Pieterse op mid off, die weliswaar drie pogingen nodig had, maar de bal uiteindelijk vasthield.

Voeg daarbij de uitstekende vangen in het outfield van Kingma en De Lange en VOC raakte steeds verder achter bij de ‘par score’. Philippe Boissevain kwam met een career-best 5 voor 12 van het veld. VCC was de verdiende winnaar van deze wedstrijd. (foto: Catch of the Day BV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter