Activiteiten
Nieuw platform: Cultuur&Co.

Cultuur & Co. is het nieuwe platform voor het aanvragen van gemeentelijke subsidies voor éénmalige culturele activiteiten. Het platform is opgezet door enkele instellingen in de culturele sector. Met ingang van 17 mei, 12.00 uur, is het aanvragen van financiële bijdragen mogelijk via de site http://www.cultuurenco.org

Van oudsher dienden organisaties en instellingen zelf subsidieverzoeken in bij de gemeente. De financiële bijdrage kwam vervolgens uit de Projectenpot Cultuur. In 2019 besloot de gemeente te gaan werken met subsidietafels. Zo kregen instellingen meer te zeggen over de inzet van middelen en werd de samenwerking tussen instellingen vergroot.

Enkele instellingen in de culturele sector, de initiatiefnemers van Cultuur & Co., waren van mening dat dit voor de cultuursector niet de meest effectieve weg was. Zij hebben gepleit voor de invoering van een aparte tafel voor cultuur en evenementen, georganiseerd door de sector zelf. Eind 2020 is de gemeente daarmee akkoord gegaan.

Het nieuwe platform faciliteert cultuur en wil samenwerking tussen culturele partijen aanmoedigen. Peter van der Ploeg (Huygens’ Hofwijck), Annet Weijermars (Huygens Festival), Gerard Hendriks (Bibliotheek aan de Vliet) en Rogier Helwig (Theater Ludens) zijn gevraagd dit platform vorm te geven.

Samen vormen zij het kernteam van Cultuur&Co. Dit kernteam zal (jaarlijks wisselend) aanvulling krijgen vanuit de sector zelf. Voor 2021 en 2022 zal Mira Moreno namens de stichting Dans aan de Vliet toetreden.

Cultuur&Co. bevindt zich in een proeffase. Financiën voor evenementen en de amateurkunst zijn (nog) niet toegevoegd aan het takenpakket. Dat zal, als alles goed gaat, vanaf 2023 gebeuren.

Bent u een culturele instelling, organisator en/of aanbieder maar bent u nog niet geïnformeerd over Cultuur&Co.? Meldt u aan via http://info@cultuurenco.nl. De organisatie houdt u dan op de hoogte over de alle culturele ontwikkelingen in de gemeente.

 

Cultuur&Co. hoopt met dit initiatief Leidschendam-Voorburg van veel culturele zuurstof te voorzien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter