Activiteiten
Start eerste wandelgroep Nationale Diabetes Challenge

De eerste wandelgroepen van de Nationale Diabetes Challenge starten vanaf maandag 17 mei. Deelnemers wandelen vanaf het voorjaar 20 weken lang coronaproof samen in eigen wijk en werken onder begeleiding aan een gezonde leefstijl.

De eerste wandelgroep start eind mei in Voorburg. Er zijn nog 3 andere wandelgroepen in andere wijken van Leidschendam-Voorburg in de maak. Zodra men zich daarvoor kan aanmelden, worden deze op de website www.nationalediabeteschallenge.nl/leidschendam-voorburg geplaatst.

In Leidschendam-Voorburg zetten zorg-, sport- en welzijnsprofessionals zich samen in voor een gezonde toekomst met de Nationale Diabetes Challenge. Dit is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation.

Bas van de Goor en wethouder Nadine Stemerdink hebben inmiddels samen een ‘proefwandeling’ door Leidschendam gemaakt. Vorige week maandag liepen ze daar een uur rond. ,,Elke week samen wandelen motiveert om in beweging te blijven. Ontzettend belangrijk voor mensen met een kwetsbare gezondheid om fit te blijven”, aldus Stemerdink. Bas van Goor: ,,Bewegen en een gezonde leefstijl zijn belangrijker dan ooit. Het maakt ons onder andere weerbaarder tegen virussen, zoals corona. Daarnaast zorgt regelmatig bewegen ervoor dat je lekker in je vel zit, je meer energie hebt en is het beter voor je (bloedsuiker)waarden.” (Foto: fotohoogendoorn)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter