Mening
Reactie: Wij zijn blij met deze afsluiting

‘Graag geef ik een reactie op het geplaatste ingezonden stukje: ‘U zegt het maar: Kerkstraat.’ Na het heugelijke nieuws dat de horeca met de eerste versoepelingen het terras open mag stellen, zijn we in de Kerkstraat daar gelijk mee aan de slag gegaan.

Voorafgaand zijn er gesprekken geweest met de bewoners, gemeente en ondernemers om het beter te organiseren dan vorig jaar. We leren uiteraard ook van onze fouten in de praktijk. En nee, niet zittend achter een bureau. Dit jaar kregen we toestemming van de gemeente om degelijke hekken neer te zetten met daaromheen banners met de naam: Horecastraat. Hierdoor waren de ‘lelijke bouwhekken’ van vorig jaar niet meer nodig en weet men gelijk welke horecazaken er in de Kerkstraat gevestigd zitten.

De hekken mogen elke dag worden geplaatst tussen 12.00u en 18.00u om een verruimd terras te creëren. Helaas heeft het weer de afgelopen twee weken niet altijd meegewerkt, maar zodra het droog werd, kon het terras worden opengesteld. Door de afsluiting worden de ‘racende’ fietser voorgekomen. Fijn voor de veiligheid van onze gasten en bewoners kunnen ook veiliger hun deur uitstappen, zonder van hun sokken te worden gereden. De bewoners die wij hebben gesproken over de afsluiting zijn vooral lovend hierover.

Er hangt genoeg bebording voor deelnemend verkeer om te zien dat de Kerkstraat is afgesloten voor de fietsers. Helaas zullen er altijd wat fietsers zijn die er toch voor kiezen om de Kerstraat in te gaan. Negen van de tien fietsers stappen dan ook netjes af en nemen de fiets mee aan de hand. Tevens is het maar 200 meter omfietsen via de Vlietstraat.

Het onderzoek dat eind 2020 heeft plaatsgevonden, heeft juist positief uitgepakt. Zeker voor de horeca, aangezien zij inkomsten konden genereren, na een sluiting van wel liefs elf weken. Nu, na bijna 28 weken met gesloten deuren te hebben gezeten, kan je een ondernemer niet blijer maken door iets te kunnen doen. De omwonenden, hadden in dit onderzoek wat punten, die nu gelijk zijn meegenomen in de huidige afsluiten. Wij zijn blij dat bewoners met punten komen die zij anders zien, want zo kan ernaar gekeken worden en oplossingen voor worden bedacht.

Al met al, zijn wij blij met deze afsluiting. Daarom nodigen wij de ijverige schrijvende gast (die anoniem is voor ons en de lezers) uit om eens te komen kletsen op ons terras onder het genot van een drankje. Wij weten namelijk zeker, dat we er samen uit kunnen komen.

Overigens is de foto die bij het artikel ‘U zegt het maar: Kerkstraat’ geplaatst is, gemaakt op vrijdag 30 april, de dag dat het pas om 16.00u droog werd en inderdaad geen terras midden op straat stond. Wel laten wij graag zien hoe het er uit ziet bij goed weer. De eerste bijgevoegde foto is van zondag 9 mei, 15.00u en de tweede van vorig jaar in juli 2020. Met vriendelijke groet’,

Michiel en Ellen Tijssen-Kuijs (Restaurant Le Barquichon, Kerkstraat 6 Voorburg, 070 – 387 1181)

(Bij mooi weer is ons terras geopend: donderdag van 14.00u tot 18.00u; vrijdag t/m zondag van 12.00u tot 18.00u.  Thuismenu’s donderdag t/m zondag: ophalen tussen 16.00u en 17.00u; bezorgen tussen 15.30u en 17.30u. U vindt de factuur bij uw bestelling, tenzij anders afgesproken)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter