Mening
Blog: Nu al hoofdpijn van de Mall

Zo, dus ze hebben Hemelvaartsdag gekeken hoe de verkeersstromen rond het winkelcentrum de Mall beter kunnen worden beheerst. Hebben ze de goede dag uitgekozen, want echt druk was het er niet. Toch is er meteen al het een en ander in praktijk gebracht. Dat merkte ik gisteren, vrijdag, toen ik van Voorburg naar Prinsenhof moest.

Een ritje van normaliter nog geen tien minuten, dat nu bijna vier keer zo lang duurde. De drukte rond het nieuwe winkelcentrum wordt nu aangepakt door alle verkeerslichten extra lang op rood te zetten. Als iedereen maar lang genoeg stil staat, gaan ze misschien vanzelf weg. Overigens zag ik vanaf de Heuvelweg dat alle parkeergarages nog plek zat hadden. Dus waarom al dat rood?

Op de terugweg besloot ik langs de andere kant te gaan. Fout!!! Nu begon de rij auto’s nog voor de Burgemeester Banninglaan. En ja, de borden gaven aan dat het parkeerdek aan deze zijde vol was. Omrijden naar andere plekken moest via de N14. En wat blijkt enkele honderden meters verder: niet het winkelcentrum, maar die snelweg is de oorzaak van de ellende. Rijkswaterstaat geeft het verkeer op die weg voorrang en laat het plaatselijk verkeer in Leidschendam lekker wachten. Hoezo lange neus naar de inwoners?

Bij de gemeente schijnen de vroedere vaderen en moederen nu al hoofdpijn van het prestige object tegenover Antoniushove te hebben. Kan dat winkelcentrum daar niet weg? Ik vrees dat de contracten met de eigenaar zo in elkaar zitten, dat het de gemeentebestuurders alleen maar nog meer migraine gaat bezorgen. En wij, de burgers? Ach, volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Benieuwd wat ze dan beloven. (foto Kruidvat.nl)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter