Nieuws
Excuses voor uitspraak over windmolen

Rabin Baldewsingh, de beoogde nieuwe PvdA-wethouder als opvolger van Nadine Stemerdink, heeft zijn excuses gemaakt voor uitspraken die hij als Haags wethouder deed over de plaatsing van een windturbine bij de Zeeheldenwijk, en de emoties die dat in deze gemeente opriep.

,,Het zijn zeer onhandige uitspraken geweest’’, aldus Baldewsingh. ,,Ze hebben veel mensen gekwetst. Ik heb daar heel veel spijt van. Het past mij deze uitspraken in te trekken en mijn excuses aan te bieden.’’

De PvdA-politicus doelt met name op deze uitspraak over de plaatsing van de windmolen: ‘Hoe kan één windmolen nou het landschap ontsieren? Ik geloof dat niet. Ik denk dat dit een goede kans is die wij met elkaar moeten benutten’.

Komende woensdag moet uit een stemming in de gemeenteraad blijken of Baldewsingh wethouder wordt. Hij moet minstens 18 van de 35 raadsleden achter zich krijgen. PvdA-fractieleider Jochem Streefkerk laat weten ,,ervan uit te gaan’’ dat dat zal lukken. De coalitie van VVD, CDA, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie-SGP heeft 21 zetels. Oppositiepartij D66 heeft gesignaleerd ook met de PvdA’er akkoord te gaan.

Aanstaande dinsdag bespreekt de gemeenteraad de voordracht van Baldewsingh. Hij zal daar ook zelf bij aanwezig zijn en vragen beantwoorden. De schriftelijke stemming is vervolgens geheim. De uitslag wordt pas woensdagavond bekend gemaakt omdat alle raadsleden vanwege corona thuis zitten en hun ingevulde stembriefjes daar eerst opgehaald moeten worden.

Volgens Streefkerk is nooit serieus overwogen de kandidatuur van Baldewsingh in te trekken; door hem noch de kandidaat-wethouder zelf. Wel heeft alle commotie geleid tot het opnieuw goed nadenken over de kandidatuur waarbij diverse opties tegen het licht zijn gehouden. Bovendien is een gesprek gevoerd met een aantal inwoners van de Zeeheldenwijk zelf. Over de betrokken inwoners en de inhoud van dat gesprek wil Streefkerk niets kwijt. ,,Ik ben wel blij dat we hebben gesproken.’’ (foto Charles Groeneveld)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter