Nieuws
Hondenhek park Sytwende positief

Het is oktober 2020 geplaatste hondenhek in Park Sytwende, waardoor het losloopgebied voor honden werd beperkt, heeft een positief effect op het gebruik van het park.

‘Steeds meer mensen weten de weg naar het park te vinden voor een wandeling, op een bankje te zitten, te sporten of te spelen. Ook begint de kwaliteit van het groen zich te herstellen. Het speeleiland is voor kinderen beter te bereiken, omdat er geen loslopende honden meer toegestaan zijn in die delen van het park die leiden naar het speeleiland’, aldus antwoorden van B&W op vragen van GBLV-gemeenteraadslid Monica Velú.

‘Dit oordeel is gebaseerd op waarnemingen, zoals van de parkbeheerder en de positieve mondelinge reacties van gebruikers over de gewijzigde indeling van het park’.

Na de plaatsing van het hek zijn er nog wel ‘enkele meldingen geregistreerd waaronder één bijtincident, maar vooral meldingen over loslopende honden buiten het losloopgebied’, aldus B&W. Bij het bijtincident ging het om een hond die uit het niets een andere hond aanviel.

‘De baasjes van de honden zijn verantwoordelijk voor het gedrag van hun hond, dienen hun hond onder appel te kunnen houden. Alle hondeneigenaren dienen hun hond te socialiseren en goed op te voeden zodat incidenten tot een minimum beperkt blijven. Het hondenlosloopgebied biedt daarbij een uitstekende faciliteit om te leren de eigen hond goed onder appel te houden. In onze gemeente zijn meerdere hondenscholen actief. Lukt het niet om de hond onder appel te houden, dan is het advies om de hond aan de lijn te houden en losloopgebieden te mijden’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter