Mening
U zegt het maar: Als de melk zuur is, komt het niet meer goed.

PvdA en ChristenUnie (burgemeester en wethouder Rouwendal) hebben in onze gemeente veel invloed in het college, terwijl ze nauwelijks bij recente Tweede Kamerverkiezingen onze stemmen hadden. PVV, SP en VVD aanzienlijk meer.

Bij vorige gemeenteraadsverkiezingen bleek dat de oud-PvdA wethouder Gregor Rensen die van 1998 tot 2004 raadslid en daarna wethouder van 2006 tot 2014 was, nog steeds in onze gemeente een grote vinger in de pap heeft bij de selectie van kandidaten. Hij leidde de selectiecommissie. En dit terwijl hij in Brielle burgemeester is. Zijn familiewoonhuis in Voorburg heeft hij nog aangehouden.

De plaatselijke PvdA- selectiecommissie voor een nieuwe wethouder (geen idee wie dit zijn) heeft slechts 1 kandidaat aan de leden schriftelijk voorgedragen en daar konden ze bezwaar tegen maken. Deze wijze van selecteren werkt in de hand dat de leden het erbij laten zitten. Tenslotte wordt ze geen alternatieve keuze geboden.

In het recente artikel van Nadien Stemerdink in de pers verklaarde ze dat ze na haar studie eens een PvdA-ledenavond bijwoonde en toen al gelijk door Gregor Rensen werd gekandideerd als raadslid. Haar vader was al eerder PvdA- raadslid. Vanaf 2002 tot heden zat ze in raad en later in college. Nu zijn we bijna 20 jaar verder en kunnen we denk ik vaststellen dat dit een erg lange tijd is. Haar houdbaarheidsdatum is mijns inziens ook voorbij. Met  een verschil van 1 stem redde ze een tweede ambtstermijn als wethouder. Weinig overtuigend. Een 3e termijn had er volgend jaar niet ingezeten.

Daar ze recent aangaf slechts 1,5 ambtsperiode burgemeester in Voorschoten te willen blijven, lijkt het erop dat de commissaris van de Koning haar gaat inzetten om tot een komende annexatie van deze gemeente te komen. Flexibel als Stemerdink is, zal ze weinig tegenstand bieden. Haar adagium om de beste dienstverlenende gemeente van Nederland te worden, heeft ze bij ons niet waargemaakt. Ook niet om de transparantste te zijn. Het verloop van de laatste raadsvergadering was op alle punten een spiegel van hoe het in deze gemeente inhoudelijk en procedureel niet loopt. Ondanks een miljoenen cadeau door de recente Eneco-verkoop stevenen we toch af om een zogenoemde artikel 12-gemeente te worden met een miljoenentekort op de begroting. De jeugdzorg krijgt onterecht de schuld.

Wellicht kunnen we mevrouw Stemerdink als afscheidscadeau de onzinnige robot Elvi (duur contract dat nog steeds loopt) uit de ontvangsthal en de paar stoeptegels meegeven die voor 5000 euro zijn aangelegd om slechts een paar stoplichten niet met de hand aan te raken. Robot Elvi stond bovenaan op de recente bezuinigingslijst om NIET geschrapt te worden. En dit terwijl Elvi wel aangeraakt moet worden en er een wel publieksvriendelijke baliemedewerker in de ruimte zit. Pilot hier en experimentjes daar deze wethouder was er voor te porren als er maar publiciteit aan vastzat.

Het door haar aangegeven goede gevoel van het doorgeven van het estafettestokje aan haar gedoodverfde opvolger leidt hopelijk morgenavond tot een verkeerde wissel; net als bij atletiek voorkomt. Pak het dan sportief op. Als de melk zuur is, komt het niet meer goed.

(Naam inzender bij redactie bekend)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter