Nieuws
Bouw van 70 tijdelijke huurwoningen nabij Leidschendam

Het Haags stadsbestuur heeft besloten om op het leegstaand terrein aan de Henri Faasdreef/Oude Middenweg 70, vlakbij Leidschendam,  huurwoningen te realiseren voor mensen die uitstromen uit de maatschappelijke opvang. Deze wooneenheden blijven hier ongeveer 3 jaar staan, totdat de definitieve bouwplannen starten.

De 70 huurwoningen aan de Henri Faasdreef/Oude Middenweg zijn in eerste instantie bedoeld voor mensen die nu nog in een instelling voor maatschappelijke opvang of een zorginstelling wonen, maar door de krappe woningmarkt geen betaalbare woonplek kunnen vinden. Daardoor houden deze zelfredzame mensen noodgedwongen een kostbare plek in de opvanginstellingen bezet, waardoor kwetsbare mensen hier niet terecht kunnen.

Om de doorstroming te stimuleren zoekt de gemeente overal in de stad naar extra woonplekken. Het worden kwalitatieve en comfortabele verplaatsbare wooneenheden. In de geplande tijdelijke woningen aan de Henri Faasdreef/Oude Middenweg kan men, net als in een gewone huurwoning, zelfstandig wonen met een eigen voordeur, sanitair en keukenblok en betaalt men huur aan de beheerder.  Waarschijnlijk kunnen de nieuwe bewoners er dan vanaf eind augustus komen wonen.

Het braakliggende terrein aan de Henri Faasdreef/Oude Middenweg zal over ongeveer 3 jaar definitief vorm krijgen. Het gaat dan om woningbouw, onderwijs en mogelijk ook bedrijvigheid. (foto gemeente Den Haag)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter