Nieuws
De BeestenBenders weten afvalschurken te pakken

De kinderen van De BeestenBende (en hun ouders) hebben in de meivakantie niet stilgezeten. In hun vrije tijd stroopten ze de mouwen op en gingen ze ook in onze gemeente op ‘schurkenjacht’. Die mysterieuze ‘afval-schurken’ (zie plaatje) lieten namelijk een spoor van rommel achter en moesten daarom snel opgepakt.

De BeestenBenders wisten de schurken op te sporen door in de eigen buurt QR-codes te scannen en een aantal verborgen coördinaten uit te pluizen. Tijdens deze hypermoderne zoektocht namen de BeestenBenders natuurlijk meteen hun vuilniszak en knijper mee. Dat is wat je noemt ‘opgeruimd staat netjes’.

De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Al meer dan 15.000 kinderen en hun ouders zijn in de loop van jaren lid geworden. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op, in opvallende outfit en gewapend met knijpers. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren)avonturen mee. Voor meer informatie kan men mailen naar nina@mijnbeestenbende.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter