Nieuws
Rabin Baldewsingh geen wethouder

Rabin Baldewsingh wordt geen wethouder voor de PvdA in Leidschendam-Voorburg. Zijn voordracht werd maar door zeven van de 35 gemeenteraadsleden gesteund. De overige 28 waren tegen. Dat is gebleken uit een geheime schriftelijke stemming.

De uitslag betekent een zware nederlaag voor coalitiepartij PvdA. Veel tegenstemmen zijn ook uit de rijen van de coalitiepartijen waarmee de PvdA in het stadsbestuur zit, gekomen.

Al voor de stemming liet PvdA-fractieleider Jochem Streefkerk weten dat de partij bij een afwijzing van Baldewsingh drie opties bleven: een nieuwe kandidaat-wethouder zoeken; in de coalitie blijven zonder wethouder; uit de coalitie stappen.

Na de stemming liet de PvdA-voorman weten dat de partij zich op haar positie gaat beraden. Daartoe gaat de partijleiding in gesprek met de eigen leden. Volgende week maandag is er daartoe een speciale ledenvergadering.

Streefkerk: ,,We zijn zeer teleurgesteld. De ervaring, plannen en energie van Rabin Baldewsingh zouden van grote waarde zijn geweest voor Leidschendam-Voorburg. Emotie heeft nu de doorslag gegeven. En hoe begrijpelijk die emotie ook was, dit is een gemiste kans voor onze gemeente.”

,,We brengen nu de scenario’s in kaart. Wij stellen de inhoud voorop en daarvoor is vertrouwen nodig. Vertrouwen of je met elkaar als coalitie de stad wel kunt besturen. Dat vertrouwen is ernstig geschonden.”

,,Dit is heel jammer en teleurstellend’’, aldus Rabin Baldewsingh zelf. ,,Maar de gemeenteraad is het hoogste orgaan en beslist wie er wethouder kan worden. Het is nu aan de fractie welke vervolgstappen worden genomen.”

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter