Nieuws
Wilhelmus gaat naar de zaterdag

Met ingang van het seizoen 2022-2023 is het ‘standaardteams’ die uitkomen in de 1e klasse of lager, toegestaan om horizontaal, dat wil zeggen op hetzelfde niveau, van wedstrijddag te wisselen. Dat heeft de KNVB eind april bekendgemaakt.  Eerder heeft VV Wilhelmus al kenbaar gemaakt met het prestatie-voetbal stapsgewijs over te gaan naar de zaterdag. Nu de kogel door de kerk is, gaat Wilhelmus met het eerste en tweede elftal met ingang van het seizoen 2022-2023 naar de zaterdag. Hierdoor denkt Wilhelmus tegemoet te komen aan de groeiende wens van jeugd- en senioren spelers om op zaterdag te spelen.

Komend seizoen al start Wilhelmus met diverse O23-teams. Vanwege het hoge niveau van de jeugdopleiding en de kansen die jonge spelers bij Wilhelmus krijgen, heeft de afgelopen jaren vanuit de regio een extra toeloop van jeugdspelers plaatsgevonden. Mede hierdoor is de traditieclub in de gelegenheid met een sterk talententeam op zaterdagen deel te nemen aan de nieuwe 023-competitie die de KNVB vorig seizoen is gestart. Formeel is Wilhelmus een zondagvereniging.