Mening
Blog: Groen Rechts en het Koningin Julianaplein

Zo, we hebben na het vertrek van de PvdA nu dus een Groen Rechts college. Dat is direct te merken. De rechter- en vroegere linkerkant hebben elkaar meteen gevonden in een plan voor een parkeergarage onder het Koningin Julianaplein in Voorburg. Zo’n ondergronds uitlaatgassen hol, daar knapt het winkelcentrum vast en zeker op. En wordt het voor de buurt nog eens leuker ook.

Nu woon ik toevallig in die buurt. En ik heb net nog van de rampen rond de Mall of the Netherlands geleerd, dat je moet beginnen met het beheersen van de verkeersstromen. Daarna ga je pas aan uitbreiding van het winkelgebied denken. Daarom kun je er flink wat geld op zetten dat de in- en uitrit naar zo’n parkeergarage alleen maar leidt tot een nieuwe verkeersfuik.

Neem nou van een simpele buurtbewoner aan, dat het allemaal veel makkelijker kan. Verplaats de in- en uitgang van de Jumbo naar compleet de andere zijde van de winkel. Dus richting Marcellus Emantslaan. Daar is een groot en nu vrijwel altijd leegstaand parkeerterrein te vinden. Kunnen de klanten zo met hun jubelcape van de super naar de auto.

Aan de andere zijde van het Julianaplein, is naast de AH een parkeergarage aanwezig. Ook die is meestal leeg. Te ver van de winkel en bovendien nog eens hopeloos moeilijk te vinden. Dus geven we de AH een tweede in- en uitgang op de plek waar nu hun magazijn is. Jawel, recht tegenover de garage. Draai dan ook de rijrichting van het verkeer om. Dus voor het hamsteren inrijden via de Spinozalaan. Veel ruimer en overzichtelijker.

Beste Groen Rechtsers in deze gemeente: zie hier een snelle en betaalbare oplossing. Pas de bestaande situatie aan, verander de verkeersstromen en verbouw twee supermarkten. U krijgt er een leeg Julianaplein voor terug, met dus alle ruimte voor groen, kiosken en gezellige terrassen. Als u opschiet kan het zelfs dit jaar nog. De wethouder heeft de oorspronkelijke plannen toch al teruggedraaid.

Of is dat allemaal te makkelijk voor u? Oh ja voor een ieders gemoedsrust: ik ga wel lopen. Helemaal gezond.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter