Nieuws
GGD Haaglanden vaccineert dak- en thuislozen

De GGD in de regio Haaglanden is gestart met het vaccineren van dak-, thuislozen en bankslapers. De uitleg: ‘Want als je geen vaste woonplek hebt, of om een andere reden afstand tot de zorg, heb je ook recht op een vaccinatie. Daarom hebben we in regio Haaglanden o.a. een mobiel prikteam ingezet die de komende weken naar verschillende locaties toe gaat. Onder andere naar maatschappelijke opvangcentra en de vrouwenopvang waar mensen op een bepaalde dag en tijdstip worden uitgenodigd voor een vaccinatie’.

De dak- en thuislozen worden gevaccineerd met het Janssen vaccin, zodat ze maar 1 keer worden opgeroepen en het laagdrempeliger is voor hen. Aukje Elzenga – GGD-coördinator en projectleider licht toe: ‘Bij de noodopvanglocaties worden mensen steeds in de ochtend geprikt, want dan zijn ze nog aanwezig op de locatie. Op de andere locaties verschilt dit. De doelgroep loopt uiteen van drugsverslaafden tot heel angstige mensen. En weer anderen staan te springen om gevaccineerd te worden. Daarom werken we ook nauw samen met straatverpleegkundigen, die deze mensen ook echt kennen. Zodat we zoveel mogelijk mensen bereiken en gemotiveerd krijgen om zich te laten vaccineren’.

Het GGD Haaglanden mobiel team bestaat uit: 2 administratieve, 2 prikkers, 1 voorbereider en 1 arts. De komende weken wordt door de GGD’en met gemeenten verder gewerkt aan het in kaart brengen van de dak- en thuislozen die nog niet in beeld zijn. Voor deze groep worden nieuwe prikdagen georganiseerd om een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad te bereiken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter