Nieuws
Samenwerking om detailhandel te helpen

De gemeente gaat een samenwerkingsverband aan om de detailhandel (retail) vooruit te helpen. Daartoe wordt een overeenkomst gesloten met ondernemers en onderwijs. Er wordt achter de schermen al meer dan een jaar gewerkt aan deze publiek-private samenwerking. Deelnemers naast de gemeente zijn: ondernemersverenigingen, Unibail Rodamco Westfield (URW, eigenaar van de Mall), retailers, horeca, winkelcentra, MBK Leidschendam-Voorburg, Haagsche Hogeschool, mboRijnland, ROC Mondriaan en het Platform Economie, Onderwijs & Arbeidsmarkt. De samenwerking is onderdeel van het programma Retail Innovatie & Experience Campus dat door ROC Mondriaan vorm wordt gegeven. Dat is erop gericht om winkelcentra vernieuwend en aantrekkelijk te maken waarbij de winkels beschikken over goed opgeleid personeel. Van het ministerie van Economische Zaken heeft de gemeente 350.000 euro voor het project ontvangen.